Batman'da Doktora Yapılan Saldırı Kınandı

  25.08.2015   2504 okunma   
Batman Bölge Devlet Hastanesinde görevli bir doktorun darp edilmesi, yapılan basın açıklamasıyla kınandı. Batman Bölge Devlet Hastanesinde dün Ortopedi Uzmanı Mehmet Şirin Bulut'un hastane bahçesinde kafeterya işleten işçiler tarafından kendi odasında darp edildiği iddiası üzerine Sağlık Sen Batman Şubesi öncülüğünde toplanan sağlık çalışanları yaşanan olayı kınadı.

Yapılan basın açıklamasını sağlıkçılar adına Batman Sağlık Sen Şube Başkanı Zahir Seven okudu.

Sağlıkta yaşanan saldırıları kınadıklarını belirten Seven, yetkililerden gerekli önlemleri almaları için uyarılarda bulunduklarını ama yapılan tüm çağrıların sonuçsuz kaldığını söyleyen, “Neredeyse her gün vatandaşlarımızın sağlığı ve mutluluğu için cansiperane bir gayretle hizmet veren sağlık çalışanları hakarete maruz kalıyor, tehdit ediliyor ve darp ediliyor. Sağlık alanları şiddet ve hesaplaşma alanları değildir. Buradan tüm halkımıza çağrıda bulunuyoruz; hayatınızı emanet ettiğiniz sağlık çalışanlarına güvenmenizi ve değer vermenizi istiyoruz. Çünkü biz çok iyi biliyoruz ki sağlık çalışanları size değer veriyor ve sağlığınızı korumak için kendi sağlığını çok rahat bir şekilde feda edebiliyor. Ancak biz sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, halkımıza verilen hizmetin de kalitesinin düşmesine neden oluyor.” dedi.

Sağlık Bakanlığı yetkililerine de seslenen Seven, şu ifadelere yer verdi: “Sağlık hizmetlerinde oluşan yoğun talep ile bu hizmeti vermek için gerekli yeterli altyapıyı oluşturma arasında ciddi bir orantısızlık bulunmaktadır. Bu yoğun iş yükü bedenen yıpranmaya sebep olduğu gibi psikolojik olarak da ciddi bir çöküşe neden olmakta, artık neredeyse çalışanların dahi bu yoğun iş yükü altında birbirlerine tahammülü kalmamaktadır. Bu yüzden çalışma koşullarının düzeltilmesi sağlıkta şiddeti önlemenin de en etkin yolu olacaktır.”

Son olarak Seven, “Sağlık-Sen Batman Şubesi olarak sağlık çalışanlarına yönelik her türlü şiddeti açıkça kınıyoruz. Şiddetin bir hak arama yöntemi olmadığını tekrar hatırlatıyor ve bu tür üzücü olayların derhal son bulmasını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

kaynak: dogruhaber.com.tr / 21.08.2015