Çocuk Doktorlarına Sözlü Saldırı

  02.07.2015   3260 okunma   
ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Çocuk Hastanesi Acil Servisi’nde tedavi gören 3 yaşındaki Anıl Yağmur'un yakınları, doktorlara ve hastane personeline sözlü hakarette bulundu. Yaşanan tartışma nedeniyle, çocuk acil servisinde 2 saat süreyle hizmet verilemedi.
Olay, akşam saatlerinde ERÜ Çocuk Acil Servisi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Cemal ve Ayşe Yağmur çifti, çocukları 3 yaşındaki Anıl’ı yüksek ateş şikayetiyle acil servise getirdi. Gerekli işlemleri yapılan küçük çocuk burada tedaviye alındı. Ancak anne Ayşe ve bir yakını, kendi hastalarıyla ilgilenilmediğini iddia ederek, doktorlarla tartıştı. Ardından, olay yerine gelen baba Cemal Yağmur’un, "Son zamanlarda doktor dövmedik. Bir de doktor döveceğiz. Fırat gibi kan akıtacağım" diyerek tehditler savurduğu öne sürüldü. Güvenlik görevlileri tarafından sakinleştirilmeye çalışılan baba Yağmur, hastaneye çağrılan polisler tarafından karakola götürüldü.

İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılan Cemal Yağmur, yakınlarını da yanına alarak tekrar hastaneye geldi ve görevli doktorların isimlerini almak istedi. Güvenlik görevlilerinin acil servise almadığı Yağmur ve yakınları, hastane personeline ve doktorlara tekrar tehditler savurmaya başladı. Ardından, olay yerine ikinci kez gelen polisler tarafından uzaklaştırıldı ve acil servis önünde polis ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı. Olayın duyulması üzerine, ERÜ Hastaneleri Başhekimi Kudret Doğru ve hastane yönetimi de acil servise geldi.

Çocuk Acilde 2 Saat Boyunca Hizmet Durdu

Saldırı nedeniyle acil servisin 2 saat süreyle hizmet veremediğini ve olayı kınadıklarını ifade eden ERÜ Hastaneleri Başhekimi Kudret Doğru, şöyle konuştu:

"Bir hasta yakını, diğer yakınlarını da çağırarak, Erciyes Üniversiteleri Çocuk Acil Bölümü’nde hekimlere sözel şiddet tarzında, tehdit edici sözler savurarak acili işleyemez hale getirmiştir. Bunun üzerine, emniyet güçlerine haber verilmiş ve olay yerine gelen polisler, hekimlerimizi fiziksel şiddete maruz kalmaktan kurtarmıştır. Hekimlerimize yönelik yapılan bu saldırıyı kınıyoruz. Bu şiddetten dolayı, diğer hasta yakınlarının tedavisinin aksaması da gerçekten bizi üzdü. Hastanın tedavisiyle ilgili herhangi bir aksama yok. Doktorlarımız gerekli müdahaleyi yapmış ancak, herhalde sabırsızlıktan kaynaklanan bir durumdan dolayı, hekimlerimize karşı şiddet içeren sözler sarf edilmiş ve acil servisimiz çalışamaz hale gelmiştir. Şu anda acil servisimiz, kısmen hasta kabul etmeye başladı. 2 saat süreyle acil servisimiz hizmet veremedi. Hekimlerimiz, personelimiz, güvenlikçilerimiz psikolojik olarak herkes etkilendi. Biz hastane idaresi olarak buradayız. Olaya müdahale ettik ve şu anda, durumu acil olan çocuklarımızın tedavileri devam ediyor.”

Bu tür şiddet olaylarının engellenebilmesi için, acil servis önünde sürekli polis ekiplerinin bulunmasını talep edeceklerini dile getiren Doğru, “Bu tip şiddet olaylarını sadece güvenlikçiler veya sağlıkçılar değil, diğer hasta yakınlarının da kınamasını istiyoruz. Çünkü, onlar daha çok etkileniyor. Acil çalışamaz duruma gelince, diğer çocuk hastalar da hizmet alamıyorlar. Bu olaydan dolayı üzgünüz. Bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz ve arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyoruz" diye konuştu.

kaynak: cumhuriyet.com.tr/02.07.2015